Çim Ekimi Nasıl Olmalı

 

Çim Ekimi Ankara 
ÇİM:İnce dallı ve yer kaplayan çim,Hasas ve basit bir yapıya sahiptir. Çim Ekimi Nasıl Olmalı sorusuna cevap vermek için,Önce çimin yapısını bilmek gerekir.Yumuşak telli ,narin bir yapıya sahiptir. Beslenmesi ve yetişmesi kısa sürede oluşur.Hemen hemen her yerde yetişir.Çim Ekimi ve Bakımı itibarı ile,Doğru ve düzenli bir önem ister.Aksi halde,Çimin ömrü çok kısa olur.Tabiatta kendi halinde yetişen,Çim hemen gehen her yerde karşımıza çıkar.Biz buna yabani çim diyoruz.Birde Çevre ve Bahçe Düzenleme işlerinde yer alan Çim vardır.Dedigimiz gibi,Günümüzde Çim,Peyzaj alanlarının vaz geçilmez bir unsurudur. Villa bahçelerinde.Apartman sitelerinde,kısaca insan yaşantısının olduğu tüm,mesken yapıların bahçelerinde.En çok tercih edilen ve Kullanılan bir bitkidir.Ekildiği atlanta toprak yüzeyini tamamen kaplar.Çim Ekimi yapılmış bir bahçe,tual resimini andıran,yem yeşil bir fon gibi.Göze hoş bir görüntü bırakır.Yesil bir bahçeye sahip olmak için,bazı kaideleri ,kusursuz olarak yerine getirmek gerekir.Yukarida belirttiğimiz gibi çim ekimi kolay görünür ve her yerde yetişir.Ancak uzun ömürlü ve sağlıklı bir çim alanına sahip olmak,meziyet ve titizlik isteyen bir durumdur. 
Ankara Çim Ekimi Ustası 
ÇİM EKİMİ: Ankara Çim Ekimi. Saglikli ve uzun yıllar hayatta kalacak bir çim sahasına sahip için,en başta doğru yöntemler ile ekim yapılmalıdır.Basindan sonuna kadar izlenecek yol,yapılacak işlem,titiz bir çalışma sürecini izlemenizi gerektirir.İstenilen düzeyde bir çim sahası için,ilk olarak toprak cinsi üzerinde mutabık kalkınmalı.Çim Ekimi için en uygun,toprak yapısı,%70 humuslu,%30 kumlu toprağın karıştırılmış halidir.Ankara Çim Ekimi Ustası. Bahçe içerisindeki toprak Çim Ekimi ne uygun toprağa sahip değil ise,Bahçe içerisine,uygun toprak takviyesi yapılmalıdır.Toprak içerisinde ki yabancı ve kaba malzemeler ayıklanır.Tesviye yapılarak,zemin düzenlenir. Tırmık çekilerek son bir düzenleme yapılır.En son işlem olarak,tesviyesi yapılmış toprak üzerinde silindir gezdirilerek toprak sıkıştırılır.
Ankara Çim Ekimi 

TOHUM EKİMİ: Çim Ekimi öncesi yapılması gerekli işleri yukarıda anlatmıştık.Ankara Çim Ekimi Ustası. Çim tohumu ekerken yine bazı konular vardır ki kendi içinde önem arz eder. En önemli unsurlardan biri,Çim Tohumunun doğru seçimidir.İklim şartları ve güneş alımı bakımından değişken araziler için farklı,tohum karışımları vardır.Istenilen düzeyde bir çim sahası için,Tohum seçimi iyi belirlenmelidir.Tohum ekme zamanı doğru seçilmeli,her yere aynı miktarda tohum gelecek şekilde,tohum atilmalidir.Tohum miktarı ne kadar olmalı derseniz;Bir m2 ye en az 40 gr tohum atilmalidir.Çim tohumu atıldıktan sonra,Yanmis,Elenmiş Hayvan Gübresi ile kapaklama yapılır.
ÇİM GÜBRESİ: Çim Ekimi,tohum atma isleminden sonra gubre kapaklamasi ile son bulur.Gübre kapaklaması,mevsim şartları,arazi durumuna göre 2cm ve 4cm kalınlık aralığında yapılır. Kapaklama işleminin ardından tekrar silindir çekilerek baskı yapılır. Ankara Çim Ekimi Ustası. Tüm bu işlerin ardından,can suyu verilir. Çim Ekimi için sureç tamamlanmıştır. Artik düzenli bir biçimde sulama yaparak çimin yetişmesi beklenir.Çim Ekimi Nasıl Olmalı,Çim Ekme Ustası. 
Çim Ekimi 
Erdemir Çevre düzenleme ve Bahçe Düzenleme Firmamız,Ankara da ve diğer ilçelerde Çim Ekimi Ustası etiketi ile hizmetinizde.Bizlere,Gölbaşı,Çayyolu,Ümitköy,Temelli,Etimesgut. Çim Ekme Ustası. Çim Ekimi Nasıl Olmalı,Çim Bakımı. Sincan,Çankaya,Çubuk,Pursaklar ve diger semtlerden ulasa bilirsiniz. Etiket kelimelerimiz ile site içerisinde arama arama yapabileceginiz.Çim Ekimi Ustası,Otomatik Sulama Sistemleri. Çim Bakımı,Çim Biçimi,Çim Gübresi Çim Sulama gibi kelimeler le bilgi edinebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara Çim Ekimi

Gölbaşı Çim Ekimi

Ankara'da Çim Ekimi Ustası