Rulo Çim

 Rulo Çim: Bir diğer adi ile Serme Çim.Peyzaj ve Bahçe Düzenleme işleri içerisinde yer alan çim ekimi ve Çim saha elde etme şekillerinden biride Rulo Çim  yani Serme çim.Daha önce belirli yöntemler kullanılıp altına file serilerek ekilmiş ve belirli bir yetişkinliğe gelmiş olan çimin,Belirli kalıplar halinde kökü ile birlikte sökülür.Rulo halinde çim olan tarafı içeride kalacak biçimde rulo olarak sarılır.Kaliplar halinde kesilmiş ve rulo biçiminde sarılmış olan bu cimler,peyzaj yapılacak yere serilir.Bu şekilde çim sahası elde edilir.Tabi bu çimlerin bir yerden bir yere transfer edilmesi için gerekli bazı hassas durumlar vardır. 

Ankara Rulo Çim 
Rulo Çim(Serme Çim) Nasıl Ekilir ? Yukarıda da belirttiğimiz gibi Rulo Çim ile yapılacak çim sahası elde etmek için bazı sıralı yöntem kullanılır.Topragi ve zemini çim ekimine uygun olarak hazırlanan düz bir araziye file çekilerek çim ekilir.Yerli bir yetişme cağına ulaşan çim,kendine has bir biçme makinesi ile,çimi kökü ile birlikte altındaki filesi ile yerinden sökülür.Cimler belli bir ölçüde kesik kesik kalıplar halinde yerinden alınır.Yerinden filesi ile sökülen kalıp çimler,toprak kısmı dışarı gelecek biçimde rulo şekli sarılır.Bu çim kalıpları bu şekilde en fazla 3 gün içerisinde yeni yerine transfer edilmelidir. Çimler yeni yerlerine eksilme süresinde rulolar sulama ile sulanmalıdır.

Çimi Serme işlemi: Çim Ekimi sayfasında zeminin ve toprağın hazırlanmasında bu konuyu detaylı bir biçimde anlatmıştık.Kisaca bir de burda anlatalım. Bahçe içerisine serilmiş olan bahçe toprağı,önce kaba bir şekilde tesviye edilir. Daha sonra tırmık çekilir.Ekim için rulo halinde gelen çimler bu alana serilir. Rulo Çim serimi yapıldıktan hemen sonra,ilk can suyu verilir.Bu aşamadan sonra çim sahası düzenli bir biçimde sulanır.

    Firmamız tüm Çim Ekimi usulleri ile birlikte,Rulo Çim,yani Serme çim işinide yapmaktadır.Site içerisinde etiket kelimeler olarak,Ankara Rulo Çim,Serme Çim Fiyatları,Firması,Ekim Iscisi.

Yorumlar

  1. Sayin firma yetkilisi Dikmende bulunan sitemiz icin Çim Ekimi yaptirmak istiyoruz.Rulo Çim Ankara da nasil olur verimli olurmu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili site ziyaretçisi doğru cins çim seçilir ise elbette olur.Rulo çim gelişi güzel olarak ekilemez.Birden çok dikkat edilmesi ve dogru tercih yapilmasi gerekli bir durum.Tüm doğrular bir araya gelir ise verimli ,sağlikli ve uzun ömürlü bir Çim alanına sahip olursunuz

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara Çim Ekimi

Gölbaşı Çim Ekimi

Ankara'da Çim Ekimi Ustası